top of page

Dunster kasteel

Beste lezers. Vandaag ben ik in een andere plaats. Maar onderweg kwamen langs het middeleeuwse stadje genaamd Dunster. Het heeft een mooi kasteel. Daar ga ik vandaag over bloggen.

Het kasteel van Dunster was mottekasteel. Een mottekasteel is meestal van hout (het Dunster kasteel is van steen) en staat op een heuvel (motte). Het is bedoeld om de stad te beschermen. De motte waar het kasteel op staat heet Tor. Nu is het kasteel een landhuis.

Rechts: het kasteel (foto: www.flickr.com)

Nadat de Normandiërs Engeland hadden verovert, bouwden William de Mohun op Tor een houten kasteel in de 11de eeuw. Een eeuw later werd er een stenen muur omheen gebouwd.

Tegen de 15de eeuw verkochten de afstammelingen van William het kasteel aan de familie Luttrel. Zij maakte er 2 eeuwen later een landhuis van en bleven het houden tot de 20de eeuw.

Door de Engelse burgeroorlog (rond 1760) werd het kasteel deels verwoest.

Anthony Salvin (architect) liet het kasteel verbouwen zodat het weer in de smaak viel bij de burgers.

In 1944 stierf Alexander Luttrel. Zijn nabestaande konden het kasteel niet meer betalen. Ze verhuurde het kasteel. In 1954 hadden ze weer genoeg geld. Maar 22 jaar later gaf Walter Luttrel het kasteel voor een deel in handen van het National Trust. Daardoor werd het een toeristische attractie.

Het kasteel is deels omgebouwd. Het ziet er nu van binnen uit als een herenhuis uit de 17de eeuw. Het was namelijk van binnen net zo modern als een gewoon huis. Dat was trok niet genoeg mensen aan dus hebben ze het omgebouwd.

Beste lezers, dit was weer een kort blogje voor vandaag. Waar ik morgen over ga bloggen? Dat zie je morgen! Tot morgen!

bronnen:

www.wikipedia.com


bottom of page