top of page

Cheddar Gorge

Beste lezers. Vandaag is het de laatste dag dat ik in Cheddar ben, maar dat betekent ook dat er vandaag weer een artikel is over Cheddar.

Wat is Cheddar Gorge?

Cheddar gorge is een grote uitgestrekte kloof in de buurt bij Cheddar. Het is dus een kloof die is ontstaan aan het einde van de ijstijd. Het water op de bergen smolt en nam minuscule stukjes steen mee. De kloof is dus ontstaan door erosie. Cheddar Groge is een onderdeel van het bergketen Mendip Hills.

Rechts: Cheddar Gorge. (foto: www.wikipedia.org)

Gough's cave

In Cheddar Gorge zijn veel grotten te vinden zoals Gough's Cave. Deze grot is 115 meter diep en ruim 3,4 kilometer lang. De grot bevat de grootste ondergrondse rivier (de Cheddar Yeo). In de grot hebben verschillende stammen gewoond. Na de laatste ijstijd (na 10.000 n.Chr.) diende het vooral als grafkamer. En tot 100 jaar geleden werd er kaas gemaakt.

flora en fauna

Rondom en bij Cheddar Gorge zijn veel dieren en planten te vinden. Een daarvan is een berggeit. Ook zijn er veel vlinders te vinden zoals het bijzondere tijmblauwtje.

Naast fauna is er natuurlijk ook flora. In Cheddar Gorge groeit een plantje genaamd Danthius Roze. In het Engels wordt hij The Cheddar pink genoemd. Vernoemd naar het dorp. Ook groeit er veel tijm en bloemen zoals Marjolein en de rotsanjer.

onder: klik op de plaatjes voor meer informatie

Hier zijn nog wat coole dronebeelden van Cheddar Gorge:

Morgen ben ik in een andere plaats. Maar waar? Dat lees je morgen. Tot morgen!

bronnen:

www.youtube.com

www.wikipedia.org

www.cheddargorge.com


bottom of page