top of page

North-Devon Coast

Beste lezers.Vandaag ben ik nog steeds in Woolacombe. Woolacombe staat bekend om zijn mooie kust. De kust is uitgeroepen tot de mooiste van Engeland en staat 5de op de lijst van de mooiste kusten in Europa. De kust van Woolacombe is een onderdeel van het nationaal park North-Devon Coast (Noord-Devon kust). Daar ga ik jullie vandaag meer over vertellen.

wat is North-Devon Coast?

North-Devon Coast is een beschermt natuurgebied van zo'n 171 vierkante kilometer. Het ligt langs de kust van Noord-Devon (Devon, Engeland). Het heeft een gevarieerd landschap vol indrukwekkende kliffen, stranden, duinen en nog veel meer. Het park wordt beheerd door de AONB (Area of Outstanding Natural Beauty, gebieden van voortreffelijke natuurlijke schoonheid).

natuur

Het natuurgebied bevat zo'n 400 soorten planten. Er groeien veel orchideeën en hyacinten. Wat dichter bij de kust groeit er veel helmgras. Die houden de duinen bij elkaar.

Vanwege de hoeveelheid planten zijn er veel dieren te vind. Het is een ideale leefomgeving voor vlinders vanwege de bloemen. Ook leven er veel egels. Bij de kust zijn vooral veel zeevogels te zien. Wat meer in de duinen leven veel hertjes, konijntjes et cetera. In de zee leven natuurlijk veel vissen. Maar de Europese paling is één van de meest voorkomende.

erfgoed

Bij de kust zijn veel oude vissersdorpjes te vinden. Ook zijn er allemaal historische plaatsjes met oude boerderijen. In de bossen zijn ook wat prehistorische grafheuvels te vinden.

onder: Exmoor, oud vissersplaatsje in North-Devon. (foto: www.devonshirecottagehollydays.com)

geolografie

In North-Devon coast zijn zoals ik al zij veel verschillende landschappen. Bij de kust vind je veel kliffen en stranden. Bij de stranden liggen veel duinen. Ook zijn er veel graslanden.

Onder: klik op de foto's voor meer informatie.

Tot morgen!

bronnen:

www.wikipedia.org

www.northdevon-aonb.org.uk


bottom of page