top of page

Clovelly

Beste lezers. Vandaag is de laatste dag in Woolacombe. Mijn laatste blog over deze omgeving gaat over kleine dorpje Clovelly.

Clovelly is een klein dorpje aan het kanaal van Bristol (een kanaal in North-Devon). Het is een trekpleister als het gaat om toerisme. Het heeft een mooie hoofdstraat dat op een steile heuvel ligt. Ook is het prachtig vanwege het mooie uitzicht op het kanaal van Bristol.

Covelly heeft maar 443 inwoners.

Clovelly is net als de meeste dorpjes in North-Devon een vissersdorpje. Daarom zijn er ook veel mooie bootjes te vinden. Het heeft dan ook een mooie pier. Vanaf de pier loop je in de steile hoofdstraat. Het is zelfs zo steil dat er geen auto's kunnen rijden. Vroeger werden dan ook sleeën gebruikt om de vis mee naar boven te nemen.

Waar Clovelly vooral beroemd om is zijn de ezels. Het plaatsje heeft veel ezels omdat zij vroeger de haring in grote tassen mee naar boven moesten nemen.

De meeste gebouwen in de hoofdstraat zijn monumenten. Het plaatsje is dan ook 800 jaar oud. Covelly was toen het eigendom van de koning.

Het dorp ligt tussen twee heuvels in. Vanuit de boot kan je ook van één van de heuvels een waterval zien.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik weer ergens anders. Tot morgen!

bronnen:

www.wikipedia.org

www.clovelly.com

www.visitdevon.co.uk


bottom of page